بسته بندی به روش map در صنايع غذايي - بسته بندی به روش map در صنايع غذايي | مدیریت صنایع کشاورزی جهاد کشاورزي خراسان شمالي
در استاندارد بريتانيا واژه بسته بندي به عنوان عمليات مورد استفاده در آماده سازي کالا براي حمل و نگه داري و يا تحويل به مشتري تعريف شده است . ليکن بهترين تعريف براي بسته بندي در سال ۱۹۶۲ م داده شده است که امروز به عنوان کاملترين تعريف بسته بندي است :
۱) يک سيستم که زمان تحويل کالا را جهت انتقال ، توزيع ، ذخيره و فروش کاهش مي دهد.
۲) يک مفهوم تضمين کننده براي تحويل مطمئن کالا به آخرين مصرف کننده در شرايط مطلوب و با حداقل هزينه است
۳) يک عمل فني - اقتصادي است که هزينه تحويل کالا را به حداقل مي رساند و از طرف ديگر فروش را در نتيجه سود حاصله به بالاترين حد افزايش مي دهد. براساس يک تعريف ساده‌تر پوششي از يک سيستم که اصطلاحا کالا ناميده مي شود.
بنابراين محصولات توليد شده براي حمل ونقل آسانتر، ايجاد امنيت و جلوگيري آلودگي محصول در هنگام توزيع و فروش و در نهايت افزايش مدت نگهداري محصول با حفظ کيفيت مطلوب نيازبه بسته بندي مناسبي دارند . و با توجه به اهميت موضوع نياز هر چه بيشتر به اين صنعت و پيشرفت در آن احساس مي شود . براي بسته بندي محصولات از مواد و وسايل مختلف نظير قوطي هاي فلزي ، فويل ها ، موادکاغذي ، مقوايي و مواد پلاستيکي ممکن است استفاده شود . به طور کلي مواد مورد استفاده بايد از استحکام و انعطاف کافي برخودار باشند . و مسلمانوع بسته بندي رابطه مستقيم با مذدت زمان نگه داري محصول دارد . در اين مقاله بيشتر سعي شده است در مورد بسته بندي تحت اتمسفر اصلاح شده (Modify Atmospher Packaging ) که به اختصار MAP ناميده مي شود و اثرات آن بر روي مدت زمان ماندگاري محصول ( Shelf Life ) بحث شود . که امروزه پيشرفت هاي زيادي در اين مورد صورت گرفته است